Askeri cunta tarafından kaçırılmıştı! 48 yıl sonra DNA testiyle bulundu

Arjantin’de Askeri Diktatörlük Döneminde Kaybolan Bebek, 48 Yıl Sonra Ailesine Kavuştu

Arjantin’de 1976-1983 yılları arasında hüküm süren askeri cunta döneminde annesinden doğar doğmaz zorla alınarak başka bir aileye verilen bir bebek, 48 yıl sonra DNA testi sonucu gerçek ailesine kavuştu.

BBC’nin aktardığı habere göre, kimliği güvenlik nedeniyle açıklanmayan adam, Plaza de Mayo Büyükanneleri adlı insan hakları örgütü tarafından tespit edilen 140. kişi olarak belirlendi. “Torun 140” olarak bilinen adamın, Arjantin’in Bahía Blanca şehrinde yaşayan siyasi aktivist bir çiftin çocuğu olduğu ortaya çıktı.

Annesi Graciela Romero, esirken doğum yaptıktan hemen sonra bebeği alınmıştı. O dönemde bir yaşında olan kardeşi Adriana Metz ise önce komşuları tarafından bakıldı, daha sonra büyükanne ve büyükbabasına teslim edildi.

İsimsiz Bir İhbarın Ardından Ailesiyle Buluştu

Yıllardır kayıp olan kardeşini arayan Adriana Metz, geçen hafta kardeşiyle ilk kez telefonda görüştüğünü söyledi. Plaza de Mayo Büyükanneleri grubunun desteğiyle bu sürecin ilerlediğini belirten Metz, isimsiz bir ihbar sonucu iletişime geçildiğini ve Conadi aracılığıyla DNA testi yapıldığını açıkladı.

DNA Testi Sonucunda Gerçek Ailesi Ortaya Çıktı

Yapılan DNA testi sonucunda, adamın 1977 yılında kaçırılan bebek olduğu kesinleşti. Adriana Metz, düzenlenen basın toplantısında duygularını paylaşırken, anne, baba ve büyükannesinin fotoğraflarını gösterdi. Kardeşinin gerçek ailesini bilmeksizin büyütüldüğünü ve tek çocuk olarak yetiştirildiğini dile getirdi.

Arjantin’de askeri cunta döneminde yaklaşık 500 bebeğin ailesinden ayrıldığı tahmin ediliyor. Bu kayıp bebekleri bulma ve ailelerine kavuşturma çalışmaları hala devam etmektedir.

Related Posts

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

2 bin yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıktı: İskenderiye Feneri’nin temelleri keşfedildi

İskenderiye Feneri’ne ait kalıntılar, 2 bin yıl sonra Akdeniz’in derinliklerinden çıkarıldı. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanlığı’nın izniyle yürütülen çalışmalara Fransız arkeolog Isabelle Hairy liderlik etti. Proje kapsamında, toplam 22 dev taş …

ASEAN Zirvesi’nden sert mesaj: Malezya Başbakanı Trump’ı hedef aldı

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Kuala Lumpur’da düzenlenen Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, ticaretin artık büyüme değil, baskı kurma amacıyla kullanıldığını söyledi. “Tarifeler …

Şaibede çember daralıyor

Yeni Şafak Gazetesi’nin 9 Temmuz 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler… 42 ilde 221 üretici pazarı hizmette Aracıyı ortadan kaldırarak üreticinin doğrudan tüketiciyle buluştuğu üretici pazarlarının sayısı artıyor. 43 ildeki …

BP, 300 akaryakıt istasyonunu satıyor

İngiltere merkezli enerji devi BP, 2027’ye kadar 20 milyar dolarlık varlık satış planı kapsamında Hollanda’daki 300 petrol istasyonunu, Hollandalı akaryakıt dağıtım ve ticaret şirketi Catom’a satmak üzere anlaşmaya vardığını açıkladı.