76 Yıldır Bakkallık Yapıyor

NİĞDE’nin Bor ilçesinde yaşayan Rüştü Meriç (91), 76 yıldır aynı dükkanda çalışıyor.

Bor ilçesinde henüz 15 yaşındayken babasıyla birlikte bakkal dükkanı işleten Rüştü Meriç, 21 yaşına geldiğinde iş yerini devraldı. O günden bu yana 76 yıldır aynı dükkanda bakkallık yapan Meriç, bölge halkı tarafından ‘Rüştü Amca’ olarak tanındığını söyledi. Mesleğini severek yaptığını ifade eden Rüştü Meriç, “Esnaflık zordur, cenazeye bile zor gidilir. Dürüstlük çok önemlidir. Artık gençler bu işlere ilgi göstermiyor ama ben mesleğimi bırakmayı hiç düşünmedim. İşler de biraz azaldı ama o kadarına da razıyız. Bir zamanlar çevrede yüzlerce bakkal vardı, şimdilerde kalmadı. Sağlığım izin verdiği sürece devam edeceğim” diye konuştu.

Related Posts

Türkiye’yi havalara uçuracak altın rezervi bulundu. “Seri zamlar mı geliyor?”

Türkiye Madenciler Derneği, bu potansiyeli ekonomiye kazandırarak ihracatı 15 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. Zam söylentileri ise vatandaşları endişelendiriyor. Türkiye, madencilik sektöründe dev bir adım atmaya hazırlanıyor. Türkiye Madenciler …

Tokat’ta Kamu Sen, hükümetin toplu sözleşme teklifine sert çıktı: Milyonlarla dalga geçiyorlar!

Fatih KARAMAN – TOKAT / YENİÇAĞ ​Tokat’ta Kamu Sen’e bağlı sendikalar, hükümetin toplu sözleşme sürecinde sunduğu tekliflere karşı seslerini yükseltti. Tokat Tarım Orman Sen, Türk Eğitim Sen ve Türk Sağlık Sen başkan ve temsilcileri, kamu …

SGK uzmanı Avrupa ile Türkiye’yi kıyasladı: Emeklilikte yaşanan uçurum dikkat çekti!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun son yazısında Türkiye’de emekli maaşlarının alım gücünün yetersiz olduğunu vurguluyor. Erdursun, sağlık güvencesinin tek başına emeklilerin yaşam standardını korumaya yetmediğini belirtiyor. Emeklilik, gelir ve sosyal haklarla birlikte gerçek bir güvenceye dönüştürülmeli.

Yumurtanın fiyatında “Mayıs çukuru” etkisi!

Yumurta Üreticiler Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon, dünyada en ucuz protein olarak bilinen yumurtanın her yaşta insanın tüketmesi gereken son derece besleyici bir gıda olduğunu söyledi. İçerdiği vitamin ve minerallerle, protein …

İznik’te İnsanlık Duygusu: Şeftali için Helallik

Bir kişi, şeftali alırken çiftçiye para bırakıp helallik istedi; ‘İnsanlık ölmemiş’ dedirtti.

Dijital Tarım Zorunlu Hale Geliyor

Prof. Dr. Eyüp Selim Köksal, dijital teknolojilerin tarımda verimlilik ve sürdürülebilirlik için şart olduğunu belirtti.