TP-Link’e güvensiz ürün yasağı: Ticaret Bakanlığı duyurdu

Telsiz Ekipmanları Yönetmeliği Kapsamında Toplatılan Ürünler Açıklandı




Telsiz Ekipmanları Yönetmeliği denetimleri kapsamında alınan kararla, toplam beş ürünün toplatılması gündeme geldi. Bu ürünlerden dördü telefon modelleri iken, biri ise TP-Link’in alt markası Mercusys’in “AC1200 Whole Home Mesh Wi-Fi System” adlı ağ ürünü oldu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan tespitler doğrultusunda alınan kararlar, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) aracılığıyla Ticaret Bakanlığı’na iletilmiştir.

TP-Link Ürünlerine Yasaklama ve Toplatma Kararı




Mercusys AC1200 sistemi, başlangıçta “kablosuz hoparlör” olarak lanse edilmiş olsa da aslında çok katlı evlerde kesintisiz internet bağlantısı sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir mesh Wi-Fi sistemidir.

Yapılan açıklamalara göre, bu ürün Telsiz Ekipmanları Yönetmeliği’nin 5. maddesine aykırı bulunmuştur. Ürünün elektromanyetik uyumluluk koşullarını karşılamadığı, radyo spektrumunu verimli kullanmadığı, Avrupa Birliği ve Türkiye’de kabul gören arayüz standartlarına uygun olmadığı ve ortak şarj ve bağlantı ekipmanlarıyla uyumsuz olduğu tespit edilmiştir. Bu sebeple Mercusys AC1200 Wi-Fi sistemi olan kullanıcılar, cihazlarını iade etmeleri veya üretici firmayla iletişime geçmeleri konusunda tavsiye edilmektedir.

Listede Dört Telefon Modeli de Yer Alıyor




Mercusys AC1200 Mesh Wi-Fi sistemine ek olarak, BTK’nın GÜBİS üzerinden duyurduğu toplatma kararında dört farklı telefon modeli de bulunmaktadır: Reeder S19 Max Pro S Zoom, Dijitsu DCT 90, Hiking X11 ve Hiking X9.

Belirtilen telefon modellerinin de Telsiz Ekipmanları Yönetmeliği’ne aykırı şekilde piyasaya sürüldüğü, özellikle elektromanyetik uyumluluk, şarj uyumu ve güvenlik standartları açısından büyük eksiklikler içerdiği ifade edilmiştir. Bu telefonlar, hem kullanıcı sağlığı açısından risk oluşturmakta hem de mevcut iletişim altyapısıyla teknik uyumsuzluk göstererek parazit ve bağlantı problemlerine neden olabilmektedir. BTK, söz konusu modelleri kullanan tüketicilere cihazlarını derhal üretici firmalara iade etmeleri yönünde çağrıda bulunmaktadır.

Related Posts

Çin elde ettiği Dünya ve Ay görüntülerini paylaştı

Çin Ulusal Uzay Ajansı (CNSA), “Tienvın-2” asteroit keşif aracıyla elde edilen Dünya’ya ve Ay’a ait görüntüleri yayınladı.

Elon Musk’a Tesla’dan bir darbe daha!

Avrupa’daki pazarı gittikçe düşen Tesla’nın iki ülkede daha satışları çakıldı.

D Tech Cloud, perakende sektöründe dijital dönüşümün nabzını tuttu

Yerli bulut teknolojisi şirketi D Tech Cloud, perakende sektörüne özel dijital dönüşüm çözümlerini, sektörün öncü markalarıyla buluşturduğu ‘Cloud Retail Summit’ etkinliğinde tanıttı. İstanbul Kemer Country Hotel Club’da düzenlenen buluşmaya; Getir, FLO Grup, Arzum, Koton, A101, Carrefour, Colins, Gloria Jeans, İpekyol, Madame Coco, Naf Naf ,Saruhan (Fakir) ve sektörün lider birçok markasının üst düzey yöneticileri ile strateji ve dijital dönüşüm ekipleri katıldı.

Binlerce PlayStation 5 tehlikede: Sıvı metal sorununun önü alınamıyor

Oyun dünyasının devlerinden PlayStation 5’in ilk serilerinde kullanılan sıvı metal soğutma sistemi, konsol sahipleri için giderek büyüyen bir problem haline geliyor. Özellikle konsolların dikey konumda kullanılması, sıvı metalin yerçekimi etkisiyle …

Google’ın yeni görsel üretim modeli Imagen 4 kullanıma açıldı

Yeni Imagen 4 Ultra yapay zeka modeli, daha hassas metin yönlendirmeleriyle çalışıyor ve firmanın iddiasına göre sıkıcı görsellerde büyük gelişme vaat ediyor.

Büyük tehlikeye 2 yıl kaldı: ‘Ay’a çarpması beklenen dev asteroit, Dünya yörüngesini parçalayabilir’

Bilim insanları, 2032 yılında Ay’a çarpma ihtimali artan asteroid 2024 YR4’ün, Dünya yörüngesindeki uydular için büyük risk oluşturabileceğini açıkladı. Asteroit çarpması sonrası oluşabilecek enkaz bulutu, onlarca yıllık uydu çarpışma yoğunluğunu sadece birkaç günde yaşatabilir.